Yangın Merdiveni Kapısı Seçenekler
Wiki Article
şayet bir bapnın yangına dayanıklılık dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak ivedi çıkış kapısı namına çatı kat aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe bakılırsa midebünyesı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan elan zayıf kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının ederı daha buna rabıtlı olarak daha ucuz olmaktadır.
Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin iklim ve durum şartlarına dayanıklı olması şarttır.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına gereğince muayyen yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) muayyen durumlara bakarak TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.
Yangın bapları yangınların çoğunda önemli bir ilk müdafaaname hattıdır ama önemli savsaklama alanı olmaya devam etmektedir.
Tasar çizim gereği yangın kapıları her gün kapalı tutulur, kendiliğinden kapanma özellikleri vardır ve degaje tutulması yangın mevzuatına göre çoğunlukla emniyet kurallarına mugayirdır.
TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, adi yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.
Özellikle yeni imar kanunuyla birlikte sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni üzere kriterler de çok kesifı denetleme şeşnda tutulmaktadır.
Eski binalarda ve yangın merdiveni düzı ensiz olan binalarda kaçış merdiveni inşaına imkân vermektedir.
Dolgu kullanılarak kapı abesluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda kolaylık açılacak şekilde Yangın Bapsı inanma kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair uzman personelimiz aracılığıyla kaleme alınan bu kırmızda;
Tasarruf kolaylığı derunin topuzlar namına kısım tutacakları kullanılmalıdır. TSE aracılığıyla belirlenen yangın merdiveni bapları elbette olmalı mevzusundaki standartlar katiyetle üretici firmalar ile yangın firmaları aracılığıyla dikkate kırmızıınmalıdır.
Yangın merdiveni eğer binanın zarfında konumlandırıldıysa bu durumda güvenlik açısından bir havalandırma bacası kullanılmalıdır. Aynı zamanda merdivenin üretiminde kullanılan tüm malzemelerin yangına karşı minimum 90 an dayanabiliyor yangın kapısı olması gerekir. şayet yangın simultane merdivenin olduğu bölüme yaman intikali olursa güç deposunı binadaki elektrik sisteminden almayıp kendi güç sistemini kullanan mekanik bir havalandırma kullanılması şartı vardır.
Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; umumiyetle sınai tesislerde dü farklı alanı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu bulmak kucakin kullanılmaktadırlar.
Yangın merdiveni imalatı her ne denli yön bir sektör kabil görünse de katiyetle yapım kesimüne kardeş bir kol olarak görülmelidir. Yangın merdivenleri ve yangın bapları sadece demirden evet da çelikten yapım edilmiş basamaklar ve baplar olarak görülmemeli. Binalara bu merdivenlerden yaptırırken nazarıitibar edilmesi müstelzim en önemli noktalardan bir tanesi merdivendeki kişinin yangın alevlerinden korunmasını katkısızlayacak korunaklarında inceden inceye yapılmış olmasıdır.
Bu sayede insanların güvenli bir şekilde binayı ayrılma etmesine veya yangınla savaşım ekiplerinin çkırmızıışmasına olanak sağlar. Yangın kapıları genellikle otomatik olarak kapanan ve ürkü amerikan barı kabilinden evgin durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.